Over ons

Geschiedenis ‘De Vöcker’.
LG-prijs-nl

Op het boerenerf aan de Vöckersweg heeft de familie Ter Bekke de ruimte gecreëerd voor ruim 15 campers.

De geschiedenis van het boerenerf dateert al uit 1500. In 1905 kwam hier de eerste familie Ter Bekke wonen. Nu, ruim 100 jaar later, is de 3e generatie gestart met een camperlocatie. Van oudsher is de boerderij -ook wel ‘De Vöcker’ genoemd- een boerderij waar veelal koeien werden gehouden.

In 1990 zijn Henny en Ine ter Bekke begonnen met hun veehouderij. De voorkeur van Henny ging destijds uit naar het niet alledaagse Jersey rund.
Jersey koeien komen oorspronkelijk van het eiland Jersey, een eilandje tussen Frankrijk en Engeland. Jersey’s zijn vrij kleine eenkleurige grijs-bruine koeien en zijn rustig van nature. Hun melk is zeer rijk aan botervet en is dus bijzonder geschikt voor boterproductie. Het is het meest verspreide melkras in de wereld. De dieren zijn klein (gewicht volwassen koe ca. 400–450 kg). De melkgift is gemiddeld ca. 5000–6000 kg per jaar met een vetgehalte van 5–6%. Het ras wordt in vele landen voor kruisingen gebruikt ter opvoering van zowel het vet- als het eiwitgehalte van de melk. Voor de vleesproductie heeft dit ras weinig waarde, wat eigenlijk onbegrijpelijk is, want het is juist uiterst smaakvol. Gelukkig waarderen steeds meer mensen de kwaliteit van dit vlees.